Murroksen makuja – aikamatka 1960- ja 70-luvuille

Suomessa koettiin 1960- ja 70-luvuilla murros, joka muutti ruokailun ja yhdessäolon tapoja ravintoloissa. Ravintoloista tuli elämysten ja uusien makujen keitaita. Mielikuva ravintoloista valkoisten liinojen paikkoina alkoi väistyä. 

Näyttelyn valokuvat tarjoavat aikakauteen makoisan kurkistuksen, joka voi yllättää myös nostalgian nälkäisen. Moni asia tapahtui ensimmäistä kertaa – oli kyseessä illanvietto olutravintolassa, yö motellissa, lasten listalta valittu ruoka-annos tai vauhdikkaat bileet diskossa. Opastuksella tutkimme, miten yhteiskunnalliset murrokset näkyvät ravintoloissa. 

Opastuksella tutustutaan Hotelli- ja ravintolamuseon näyttelyyn Kuohuvat kymmenet – ravintolakuvia 1960- ja 1970-luvuilta.

Opastus on varattavissa 19.9.2025–30.8.2026.
Näyttelyopastusvaraukset tehdään ensisijaisesti varausjärjestelmästämme.

Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti
Opastusten kesto: noin 45 min
Opastuksen hinta: arkisin 88 € / ryhmä, viikonloppuisin 128 € / ryhmä. Lisäksi perimme pääsymaksut 8 € / hlö tai Museokortti. Oppilaitosopastuksissa ei peritä pääsymaksuja.
Kohderyhmä: aikuiset, oppilaitokset

Muistorikas makumatka 1960- ja 1970-luvuilta

Nostakaa elämys uudelle tasolle ja tilatkaa kylkeen kolme suosikkimakua. Kierroksen juomat on suunnitellut olutasiantuntija Anikó Lehtinen. 

Ensimmäisenä maisteltava on Sandels (5,3%). Vaalea ja maltainen lager-olut kuvastaa suomalaisten olutmakua. Oluen jälkeen nautimme legendaarista Helmeilevää Omenaviiniä (11,5%). Pirskahtelevan hedelmäviinijuoma on makean omenainen tuttavuus. Kierroksen huipentaa Carillo Finnish Bitter (21%), joka on makeankatkera ja karpalomainen grogikatkero. Kaikki juomat ovat kotimaisia. K-18.

Alkoholittomina tuotteina ovat raikas Karhu Alkoholiton Lager olut (0,0%), helmeilevä Somersby Apple omenasiideri (0,0 %) sekä katkeroisen appelsiininen ja yrttinen ISH Non-alcoholic Spritz 0,2 %. 

Kolme kulauteltavaa yhteensä 15 € /hlö (sis. alv 25,5 %/14%)). Minimitilaus on 8 henkilölle. Juomat voi tilata opasvarauksen yhteydessä.

Haku