Aktuella utställningar
Förutom den permanenta utställningen ”Smaksak” har vi tillfälliga utställningar av olika storlek och längd. Utställningarna behandlar mat- och dryckeskultur ur olika perspektiv.
Aktuella utställningar
Skummande decennier – Restaurangbilder från 60- och 70-talet
1960- och 1970-talen var en tid av förändring och utveckling i Finland. Levnadsstandarden steg, Finland blev allt mer urbaniserat och ungdomskulturen växte sig starkare. Hur påverkade samhällsförändringarna och brytningstiden restaurangerna och deras kunder? I en fotoutställning granskas de skummande decennierna ur restaurangernas synvinkel.
En matbuds dagbok
I utställningen granskas matbudens arbete ur deras eget perspektiv. Hur ser en typisk arbetsdag ut, eller finns det något sådant? Finns det några utmaningar eller glädjeämnen i jobbet? Fotografier: Yehia Eweis. Dokumentation: Hotell- och restaurangmuseet. I samarbete med servicebranschernas fackförbund PAM och PAM Couriers Finland.
Smaksak – synvinklar på mat- och dryckeskultur
Mat- och dryckeskulturen är aldrig konstant, den ändras hela tiden. Den influeras av individer, grupper, samhället och även staten.