
Kommande utställningar
Våra läckra utställningar utforskar mat- och dryckeskulturen och hotell- och restaurangbranschen ur olika perspektiv. Utställningsscheman kan komma att ändras.
Kommande utställningar

Skummande decennier – Restaurangbilder från 60- och 70-talet
1960- och 1970-talen var en tid av förändring och utveckling i Finland. Levnadsstandarden steg, Finland blev allt mer urbaniserat och ungdomskulturen växte sig starkare. Hur påverkade samhällsförändringarna och brytningstiden restaurangerna och deras kunder? I en fotoutställning granskas de skummande decennierna ur restaurangernas synvinkel.

Matkurirens dagbok
I miniutställningen granskas matkurirens arbete ur deras eget perspektiv. Hur ser en typisk arbetsdag ut för ett matkurir, eller finns det något sådant? Under vilka förhållanden arbetar en kurir? Finns det några utmaningar eller glädjeämnen i jobbet? I samarbete med servicebranschernas fackförbund PAM och PAM Couriers Finland.

Korngröt och knäckebröd – Historian bakom den finska skolbespisningen
De finländska skolmåltiderna har kommit en lång väg från de enkla och anspråkslösa rötterna till dagens moderna matservice i toppklass. Utställningen har producerats i samarbete mellan Finlands lantbruksmuseum Sarka och Hotell- och restaurangmuseet.

Elli Maanpää, Mammu Rauhala, Sini Kallio: Den välnärda konstnären
Språk formar verkligheten - att kalla konstnärer för ”svältande” håller skadliga myter vid liv. Denna grupputställning utmanar idén genom konst med mattema av Elli Maanpää, Sini Kallio och Mammu Rauhala.