Makukoulu vuonna 2022 syntyneille
Piparminttu Kekseliään makuaisti on mutkalla. Vielä eilen banaani oli suussa sulavan ihanaa, mutta tänään se ällöttää. Oli kuin maailma olisi tehnyt kuperkeikan, makujen leikkiessä piilosta hänen kanssaan. Päivän aikana Piparminttu todella oivaltaa, mistä maistamisessa on kysymys.
Makukoulu kutsuu vuonna 2022 syntyneet lapset seikkailemaan makujen maailmassa. Pajan aikana lapset pääsevät auttamaan Piparminttu Kekseliästä. Eikä kyse ole vähemmästä kuin kadonneen makuaistin löytämisestä.
Museossa järjestettävä makukoulu on osa Helsingin kaupungin Kulttuurin kummilapsi kulttuuripalvelua, joka on maksutonta helsinkiläisille perheille. Kummilapset saavat kutsun vuosittain kahteen tapahtumaan, kunnes lapsi aloittaa koulun. Mukana toiminnassa ovat kaikki vuodesta 2020 eteenpäin syntyvät helsinkiläiset lapset. Pajaa Piparminttu ja maistamisen mysteeri järjestetään vain vuonna 2022 syntyneille lapsille.
Ilmoittautuminen ja ajankohdat:
Ilmoita lapsesi mukaan toimintaan ja saavu tutustumaan museoon hauskalla tavalla. Järjestämme syksyllä 21 pajaa, joiden tarkat ajankohdat löydät Helsingin kaupungin järjestelmästä. Pajat ovat 9.9.-28.10.2025.
Huomioitavaa:
Pajassa käytetään ruoka-aineita. Allergiat pystymme huomioimaan rajallisesti. Makukoulun ruoka-aineet ovat banaani (viinirypäle), hapankorppu (myös gluteeniton), juusto (suolakurkku) ja rucola (tummasuklaa). Askartelussa käytettävät tuotteet vaihtelevat (viinirypäle, pensasmustikka, kurkku, meloni, omena.)
Yhteistyökumppani:
Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry tekee yhteistyötä Hotelli- ja ravintolamuseon kanssa Kulttuurin kummilapset -toiminnassa tarjoamalla materiaalia työpajoihin ja perheille jaettavaksi. Ruukku on valtakunnallinen ruokakasvatuksen asiantuntijaorganisaatio, joka edistää lasten ja nuorten monipuolisia ruokatottumuksia, tasapainoista ruokasuhdetta ja ruokarohkeutta.
Vinkit ruokarohkeuden lisäämiseen:
Ruokarohkeus tarkoittaa uteliaisuutta ja uskallusta syödä erilaisia ruokia. Tätä taitoa voi ja kannattaa harjoitella. Ruokarohkeuden opettelu on ajankohtaista lapsuudessa, sillä moni lapsi on luonnostaan pelokas uusia ruokia kohtaan.
Lue Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry:n vinkit ruokarohkeuden lisäämiseen: https://ruokakasvatus.fi/ruokarohkeutta-voi-oppila/
Ruukku ry:n Instagram perheille: @ruokakasvatus